Mozogni jó, jó, jó! Idegrendszert#fejlesztő-terápia

#Mozogni jó, jó, jó!                                      

Mozog a gyerek, akkor egészségesebb és vidám lesz, hiszen a mozgás öröm a gyereknek!

Mozgásnak köszönhetően érdeklődővé és kíváncsivá válik és ezt a                                                  motivációt a tanulás szolgálatába lehet állítani.

Mozgásállapot képet ad az idegrendszer fejlettségéről, vagyis milyen szinten van a fejlődési folyamatban.

   Milyen idős is gyerek valójában? Amilyen fejlett az idegrendszere! A tanuláshoz a gyermek idegrendszerének megfelelő érettségi szinttel kell rendelkeznie.

Az idegrendszer éretlenségére utaló jeleket már korán felismerhetjük: a gyerek nem mászik rendesen, későn tanul meg járni, beszélni, kerékpározni, öltözködni vagy úszni, ezen kívül sokáig nem szobatiszta, szopja az ujját vagy cumizik. Majd kinövi? Sajnos ez nem így van

A gyermekkorban kialakult agyi térképünk, egész életünkben alapul szolgálnak majd idegrendszerünk további fejlődéséhez. Az alap nem maradhat ki, alap nélkül nincs fejlődés. Az alapozás megfelelő mozgással, tornával, gimnasztikával, testgyakorlatokkal történik. Napi, rendszeres gyakorlással. Jó, ha a mozgásfejlesztés szakember felügyelete mellett történik.

A gyermek fejlődését egy-egy mérföldkő átlépése jelenti. Amíg nem lépett föl az egyik kőre, nem tud föllépni a következőre sem, késik a fejlődés. A gyerek a megkésett idegrendszeri fejlődés fázisba kerül, az idegrendszer lelassult vagy leállt, vagyis nem kellően érett.

A kisgyerek fejlődése a mozgásból indul, a #nagymozgásoktól halad a finommozgás, majd a beszéd felé, amin később az olvasás és az írás is alapul. Ha a #mozgásfejlődésben lemaradás van, vagy kimarad egy-egy mozgásfejlődési szakasz, az akadályozza az agy összerendezett működését, végső soron az olvasás- és íráskészség problémamentes kialakulását is. A terápia végighalad a fejlődéstani nagymozgásokon a fejemeléstől, a kúszáson, mászáson keresztül a járásig, majd a #finommozgásokig. Segít elérni a gyerekeknek azt az idegrendszeri érettséget, amire első osztályban az olvasás és írás elsajátításához szükségük van.

Idegrendszer#fejlesztő-terápia nálunk: #ANGOL MESEKERT #PRESCHOOL

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük